Privreda

“Motorflex Remont” kupio pogon bivšeg Fadipa IFC

Redakcija TV Bečej | 1. jun. 2016. | 19:31 | Privreda

Firma „Motorflex Remont“ je putem javnog nadmetanja kupila proizvodni pogon bivšeg Fadipa u stečaju, koji se nalazi u industrijskoj zoni. Reč je o objektima koji se prostiru na nešto više od 9.000 metara kvadratnih u koje spada proizvodna hala i upravna zgrada IFC-a, a lideri firme su za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta na novu lokaciju izdvojili oko 300.000 evra.

Suvlasnik kompanije „Knott autoflex“ iz Mađarske uložiće novac neophodan za adaptaciju hale i upravne zgrade, a proizvodna aktivnost trebalo bi da otpočne od oktobra ili novembra ove godine, najavio je vlasnik „Motorflex Remonta“ i direktor „Knott-autoflex Yug“ Dragan Knežev.

Međutim, ovo nije jedina investicija koju lideri ove firme planiraju da realizuju u Bečeju. Na nivou „Knott“ grupacije donesena je odluka da se realizuje i jedna „grinfild“ investicija, za koju se priprema projekat i zemljište, a početkom naredne godine trebalo bi da otpočnu radovi.

U okviru postojeće fabrike do kraja avgusta biće otvoren pogon za farbanje kataforezom. U pitanju je tehnologija zaštite metalnih delova koja se promenjuje u auto industriji. U Srbiji se ova tehnologija primenjuje samo u fabrici Zastave u pogonu koju je otvorio Fijat, međutim, „Knott“ će ovu investiciju vrednu gotovo milion evra iskoristiti i za pružanje eksternih usluga, najavio je Knežev.

Za potrebe novog pogona, od jeseni će biti angažovani radnici srednje stručne spreme, prvenstveno metalske struke kao i inženjeri iz oblasti mašinstva.

“Motorflex Remont” kupio pogon bivšeg Fadipa IFC
Ostale vesti iz ove kategorije