Poljoprivreda

Obuka poljoprivrednika o zaštiti od požara za vreme žetve

Redakcija TV Bečej | 1. jun. 2016. | 19:40 | Poljoprivreda

Povodom početka nove žetvene sezone Opštinski štab za zaštitu strnih useva od požara realizuje obuke u svim naseljenim mestima opštine Bečej.

Edukacija učesnika u žetvi započeta je u utorak 31. maja u Bačkom Petrovom Selu, gde je prisustvovalo oko 250 polaznika. Odziv poljoprivrednika u Bečeju, gde je juče održano predavanje, znatno je manji. Prisutnim poljoprivrednicima predočene su mogućnosti nastanka požara, kao i rizici kojima podležu za vreme žetve. U sklopu predavanja poljoprivrednicima su podeljene nalepnice sa svim informacijama i brojevima telefona koji su važni u slučaju da do požara dođe.

Zaštita od požara za vreme žetvene sezone prošle godine obavljena je na zavidnom nivou, te se iz Opštinskog štaba nadaju da će to biti slučaj i ove godine.

Preventiva je najbolja zaštita od neželjene situacije, međutim, na ovim predavanjima poljoprivrednici dobijaju informacije koje su im od životne važnosti u slučaju da dođe do požara dok su sami na njivi, udaljeni od svih koji bi im mogli priteći u pomoć. Zahvaljujući ovakvim obukama, u prethodne četiri godine od požara su spasena 2 čoveka i 3 vozila.

Obuka učesnika biće organizovana danas u Bačkom Gradištu u „Agro-polju“ u 18 časova, potom u isto vreme sutra u Domu kulture u Drljanu, a u ponedeljak i utorak edukacija će biti realizovana u Poljanicama i u Radičeviću u prostorijama Mesne zajednice, takođe u 18 časova.

Obuka poljoprivrednika o zaštiti od požara za vreme žetve
Ostale vesti iz ove kategorije