Zdravstvo

Dom zdravlja Bečej uveo preglede na „klik“, uskoro i ogranak za izdavanje lekova

Redakcija TV Bečej | 2. jun. 2016. | 16:45 | Zdravstvo

Dom zdravlja Bečej od 1. juna zvanično je uveo sistem integrisanog zdravstveno - informacionog sistema (IZIS), putem kojeg je umrežen sa svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

To praktično znači da pacijenti koji dolaze kod lekara više neće morati da svoje preglede zakazuju putem telefona, bilo u Domu zdravlja ili nekoj od zdravstvenih ustanova višeg nivoa, već će to činiti lekar na licu mesta.

Pacijent će iz ordinacije izabranog lekara izaći sa uputom i zakazanim terminom traženog pregleda. Novi sistem će smanjiti liste čekanja i uvesti red u zdravstveni sistem, tvrdi direktorka Doma zdravlja Bečej, Kosana Nešić.

Dom zdravlja ima u planu da, ukoliko se steknu odgovarajući uslovi, u toku ove godine uvede i ogranak za izdavanje lekova. Pacijenti bi u tom slučaju medikamente koje im je izdao izabrani lekar mogli da podignu u istoj zgradi, bilo da se oni nalaze na pozitivnoj listi ili u slobodnoj prodaji.

Opširnije o ovim temama, ali i o ostalim aktuelnostima iz oblasti zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Bečej, saznajte večeras u emisiji “Bečejski ugao” koja će biti emitovana u 20 časova.

Dom zdravlja Bečej uveo preglede na „klik“, uskoro i ogranak za izdavanje lekova
Ostale vesti iz ove kategorije