Zdravstvo

Da li se zdravo hranimo?

Redakcija TV Bečej | 12. jul. 2016. | 16:08 | Zdravstvo

Većina ljudi provodi vrele letnje dane blizu štrandova, mora, festivala. Međutim, ta mesta nam ne nude samo zabavu, već i mnoštvo nezdravih namirnica.

Na bazenima i odmaralištima  možemo naći  veliki izbor sladoleda, palačinki i ostalih slatkiša, hamburgera, pica, sokova, alkoholnih pića i raznoraznih namirnica koje nisu preporučljive za naš organizam.

Neki samo u dobrom društvu i atmosferi ne znaju da kontrolišu želju za ovom vrstom hrane, ali neki ne obraćaju pažnju na ishranu ne samo u letnjim mesecima, nego tokom cele godine.

Zdrav način života nije bitan samo zbog fizičkog izgleda, nego i zbog prevencije mnogih bolesti.

Da bi sačuvali zdravlje, naš doručak bi trebalo da bude najobilniji,  ručak upola manji, a večera količinski najmanja. Najbolje je početi dan sa žitaricama, idealan ručak čini neko meso i supa ili čorba, dok se za večeru najbolje jesti laganu hranu. Između obroka, preporučuje se konzumiranje voća a stručnjaci savetuju  izbegavanje masne i hrane bogate ugljenim hidratima, kao i uzdržavanje od obroka u kasnim večernjim satima.

Zdrava ishrana predstavlja put do lakšeg i jednostavnijeg poboljšanja i očuvanja zdravlja, ali i lepote i i produženja životnog veka. Čak se  i  genetske predispozicije za razvoj određenih vrsta oboljenja mogu  eliminisati uz pomoć zdrave ishrane.

Da bi se hranili zdravo, potrebno je možda  više vremena i pažnje, ali se uloženo višestruko vraća-dobrim zdravljem i lepim izgledom.

Da li se zdravo hranimo?
Ostale vesti iz ove kategorije