Zdravstvo

Otvorena apoteka u Domu zdravlja Bečej

Redakcija TV Bečej | 31. avgust. 2016. | 15:53 | Zdravstvo

Od izabranog lekara dva koraka do apoteke po lekove. Tako od danas pacijenti Doma zdravlja Bečej preuzimaju propisanu terapiju, jer je u sklopu centralnog objekta te zdravstvene ustanove na mestu nekadašnjeg previjališta otvorena apoteka, koja je danas počela sa radom.

Osim lekova na recept, ovde se mogu nabaviti i medikamenti u slobodnoj prodaji poput dijetskih suplemenata, lekovitih sredstava na prirodnoj bazi, osnovnih sredstva za ličnu higijenu - ukratko sve što se može pronaći u svakoj dobro snabdevanoj apoteci.

Radno vreme ovog odeljka je od 7 do 19 časova svakog radnog dana , a pacijentima će na raspolaganju biti i centralna Apoteka u Glavnoj ulici.

Svečano otvaranje apoteke biće upriličeno u sredu 7. septembra, a direktorka Doma zdravlja je najavila da će tim povodom pacijentima biti podeljeni i prigodni skromni pokloni vezani za zdravlje i higijenu. Adaptaciju prostorija za potrebe apoteke finansijski je pomogla lokalna samouprava sa 500.000 dinara.

Osim što je pacijentima obezbeđen komfor, Dom zdravlja Bečej ispoštovao je i postojeće zakonske propise koji nalažu da je neophodno odvojiti tzv. čisto od nečistog previjališta. To konkretno znači da pacijent koji prima infuziju, mora fizički da bude odvojen od pacijenta koji je došao na previjanje infektivne rane. 

Otvorena apoteka u Domu zdravlja Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije