Zdravstvo

Svečano otvorena nova Apoteka: Odziv građana premašio očekivanja

Redakcija TV Bečej | 6. septembar. 2016. | 14:57 | Zdravstvo

Ogranak za izdavanje lekova u Domu zdravlja Bečej svečano je otvoren danas u prisustvu zaposlenih te ustanove i predstavnika bečejskih institucija i ustanova.

Direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić je istakla da je pacijentima omogućen komfor da po dobijanju terapije medikamente preuzmu samo nekoliko koraka dalje, na šalteru nove apoteke. Ogranak je sa radom počeo pre skoro nedelju dana, o čemu smo već izveštavali, a reakcije i odziv građana su premašili očekivanja rukovodstva bečejske zdravstvene ustanove.

Kako je istakla direktorka Doma zdravlja Bečej, otvaranje apoteke u toj ustanovi ne bi bilo moguće bez finansijske podrške lokalne samouprave, koja je za adaptaciju nekadašnjeg previjališta u ogranak za izdavanje lekova, iz budžeta izdvojila 500.000 dinara.

Rafovi novootvorene apoteke su puni lekova koji se izdaju na recept, ali i medikamenata koji se mogu kupiti u slobodnoj prodaji, čime je građanima ostavljena mogućnost da se snabdeju i sa proizvodima poput dijetskih suplemenata, lekovitih sredstava na prirodnoj bazi i osnovnih sredstava za ličnu higijenu.

Građanima je na raspolaganju i centralna Apoteka u Glavnoj ulici, koja je takođe dobro snabdevena istakla je načelnica apotekarske službe Angela Šterbik Levai.

Danas je upriličeno i svečano otvaranje objekta za odlaganje infektivnog medicinskog otpada, iako je taj objekat u funkciji već mesec dana. Rekonstrukcija i adaptacija te zgrade koštala je oko 2 miliona dinara, a projekat je finansirala lokalna samouprava iz budžeta Godišnjeg programa za zaštitu životne sredine, preciznije od naplate ekoloških taksi na teritoriji opštine Bečej.

Naredni korak Doma zdravlja Bečej i lokalne samouprave biće izgradnja niza od 4 garaže, u vrednosti blizu dva miliona dinara, koja će započeti za desetak dana. Na taj način će se doprineti boljem očuvanju voznog parka, koji je od vitalne važnosti za pravovremenu zdravstvenu zaštitu pacijenata, istakla je direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić.

Svečano otvorena nova Apoteka: Odziv građana premašio očekivanja
Ostale vesti iz ove kategorije