Zdravstvo

Bečejska staza zdravlja na novoj lokaciji

Redakcija TV Bečej | 27. septembar. 2016. | 15:43 | Zdravstvo

Tradicionalna manifestacija „Bečejska staza zdravlja“ (BEST) biće održana ovog četvrtka 29. septembra ispred sportskog centra, jer su u toku radovi na rekonstrukciji gradskog trga.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej već devet godina unazad svakog poslednjeg četvrtka u septembru organizuje ovu akciju, koja nije namenjena samo starijim sugrađanima, već i najmlađima, sa ciljem da promoviše fizičku aktivnost koja igra vitalnu ulogu u očuvanju zdravlja svakog pojedinca.

Svečano otvaranje manifestacije biće upriličeno u 10.30.

Posetioci BEST-a će i ovoga puta imati priliku da prekontrolišu svoje zdravlje i da izmere nivo šećera u krvi, kao i krvni pritisak.

Šetnja Bečejskom stazom zdravlja počinje u podne, a program manifestacije traje do 16 časova. Budući da je fizička aktivnost neophodna svakog dana, akcija će se održati bez obzira na vremenske prilike, s tim da bi odevanje trebalo prilagoditi aktuelnim uslovima.

Ovogodišnji BEST okupiće 160 dece i oko 500 sugrađana, koji će doći da podrže ovu akciju.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej već duži niz godina spada u red najaktivnijih društava u Vojvodini. U Bečeju su prepoznatljivi po organizaciji edukacija svojih članova i ostalih građana, u domenu šećerne bolesti.

Bečejska staza zdravlja na novoj lokaciji
Ostale vesti iz ove kategorije