Zdravstvo

„Bečejska staza zdravlja“: Prevencija je najbolji izbor

Redakcija TV Bečej | 28. septembar. 2016. | 14:53 | Zdravstvo

Deveta po redu „Bečejska staza zdravlja“ (BEST) u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej održana je danas ispred sportskog centra. Cilj manifestacije je da promoviše fizičku aktivnost i zdrav način života.

Kao i svake godine, posetioci BEST-a su i na ovogodišnjoj akciji imali priliku da prekontrolišu svoje zdravlje, da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, kao i indeks telesne mase. Osim toga, naši sugrađani su dobili i savete lekara.

Šetnja Bečejskom stazom zdravlja je počela u podne, a zbog rekonstrukcije gradskog Trga, učesnici BEST-a su ovoga puta krenuli od sportskog centra do Šlajza.

Organizatori su posetiocima tradicionalno delili i jabuke, koje simbolizuju zdrav način života. Prema rečima stručnjaka, šećerna bolest se u današnje vreme lako može kontrolisati, ali prevencija je najbolji lek, te se svim osobama preporučuje da paze na ishranu i fizičku aktivnost, kako bi se mogućnost za pojavu dijabetesa svela na minimum.

U okviru manifestacije organizovane su i trke za najmlađe sugrađane. Na ovogodišnjoj manifestaciji je učestvovalo oko 160 dece iz tri osnovne škole.

Sledeća akcija Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej održaće se 14. novembra, kada se širom sveta obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Bečejsko Društvo je 2012. godine dobilo nagradu od Opštine kojom se potvrđuje njihov uspešan rad i delovanje.

Šećerna bolest se danas ubraja među najčešća endokrinološka oboljenja. Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Srbiji ima oko 670.000 dijabetičara.

„Bečejska staza zdravlja“: Prevencija je najbolji izbor
Ostale vesti iz ove kategorije