Zdravstvo

Dijabetičari na insulinu da iskoriste pravo na besplatnu rehabilitaciju

Redakcija TV Bečej | 28. septembar. 2016. | 16:07 | Zdravstvo

Osobe starije od 18 godina kod kojih je ustanovljen dijabetes i primaju insulinsku terapiju imaju pravo da jednom u 4 godine na deset dana borave u specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). 

Predstavnici „Merkura“ danas su posetili Dom zdravlja Bečej kako bi sa ovdašnjim lekarima primarne zdravstvene zaštite razmenili iskustva i saznali nešto više o iskustvima njihovih pacijenata koji su već boravili u specijalnoj bolnici na desetodnevnim edukacijama, ali i da ih podsete da novoobolelima sugerišu da iskoriste svoje pravo na besplatnu rehabilitaciju.

„Merkur“ je nacionalni edukativni centar za dijabetes, gde se sprovodi individualna i grupna edukacija sa svim aspektima problematike koji prate šećernu bolest.

Procedura za ostvarivanje prava na besplatnu rehabilitaciju dijabetičara predviđa da se pacijenti uz uput izabranog lekara direktno obraćaju lekarskoj komisiji u RFZO, koji izdaje overeno mišljenje komisije o upućivanju na desetodnevni boravak produžene rehabilitacije u specijalnoj bolnici „Merkur“.

Dijabetičari na insulinu da iskoriste pravo na besplatnu rehabilitaciju
Ostale vesti iz ove kategorije