Zdravstvo

Građani potencijalni primaoci organa, pa tek onda donori

Redakcija TV Bečej | 13. oktobar. 2016. | 15:36 | Zdravstvo

Povodom svetskog dana doniranja organa danas je na teritoriji opštine Bečej održana akcija potpisivanja donorskih kartica pod sloganom „Produži život“. U centralnom objektu Doma zdravlja Bečej odluku da zavešta svoje organe donelo je desetak naših sugrađana.

Kada je reč o promovisanju donorstva i informisanju građana o značaju zaveštanja organa, bečejska ustanova spada među najaktivnije u Srbiji, rekla nam je doktorka Novčić.

Na teritoriji naše opštine zahvaljujući mreži donora, pre dve godine jednoj našoj sugrađanki transplantirana je jetra. Međutim, najveći problem predstavlja nedovoljna informisanost građana o uslovima doniranja organa usled čega se javljaju brojne predrasude.

Ukoliko ste propustili ovu akciju, svoju donorsku karticu možete dobiti i kod svog izabranog lekara koji će vam ujedno odgovoriti na sve nedoumice koje imate u vezi sa zaveštanjem organa. Akcija potpisivanja donorskih kartica se osim u Domu zdravlja Bečej, realizovala i u ambulanti Bačkog Gradišta i Bačkog Petrovog Sela.

Građani potencijalni primaoci organa, pa tek onda donori
Ostale vesti iz ove kategorije