Zdravstvo

Specijalisti ponovo na “kućnom pragu” građana

Redakcija TV Bečej | 31. oktobar. 2016. | 15:00 | Zdravstvo

Građanima opštine Bečej u toku ovog meseca ponovo će na raspolaganju biti usluge specijalista iz vrbaške bolnice. Dom zdravlja Bečej će iznajmljivati prostor „gostujućim“ lekarima, koji će svoje usluge naplaćivati, kao što je to bio slučaj pre subvencija lokalne samouprave.

Specijalisti će imati slobodu da sami formiraju cene, bez uticaja Doma zdravlja, a građanima će na raspolaganju biti, kao i do sada, usluge opšteg hirurga, ortopeda, specijaliste plastične rekonstruktivne hirurgije i hirurga-urologa. Prema rečima direktorke Doma zdravlja, specijalisti su svesni platežne moći građana, tako da će cene usluga biti minimalne, a građani neće imati računicu da putuju za Vrbas ili Novi Sad kako bi obavili neophodne preglede.

Nešić kaže da je Dom zdravlja Bečej, pre svega želeo da pacijentima omogući komfor, da ne moraju da putuju i da na specijalističke preglede čekaju satima, već da im oni budu na „kućnom pragu“. Tačan datum početka rada lekara iz vrbaške bolnice za sada nije poznat, jer je neophodno da se zaokruži pravni proces cele ove priče, rekla je direktorka Kosana Nešić.

Specijalisti ponovo na “kućnom pragu” građana
Ostale vesti iz ove kategorije