Zdravstvo

Hitna služba proslavila 25 godina rada

Redakcija TV Bečej | 8. decembar. 2016. | 18:29 | Zdravstvo

Pokaznim vežbama prve pomoći i kratkom prezentacijom istorijata Hitna služba Doma zdravlja Bečej danas je obeležila 25 godina postojanja i rada.

Obeležavanju godišnjice prisustvovali su zaposleni Doma zdravlja i učenici bečejskih škola, koji su učestvovali u izvođenju vežbi prve pomoći. Oni su prikazali principe imobilizacije povređene osobe, veštačkog disanja i reanimacije, dok su zaposleni demonstrirali izvlačenje povređene osobe iz automobila nakon saobraćajne nezgode.

Služba hitne medicinske pomoći se ove godine pridružila obeležavanju evropskog dana „Pokrenimo srce“ u okviru kojeg je sprovela edukacije među učenicima OŠ „Sever Đurkić“, Gimnazije i Tehničke škole.

Prezentaciju rada Službe urgentne medicine otvorila je direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić koja je pozdravila prisutne i istakla važnost postojanja i ulogu hitne službe u životu građana. Kratak istorijat rada službe ispričao je načelnik Hitne medicinske pomoći Siniša Šijačić koji se osvrnuo na medicinsko osoblje koje prošlo kroz službu, kao i trenutno zaposlene kojih ima 34. Među njima su, doktori, medicinske sestre-tehničari, babice i vozači.

Hitna služba proslavila 25 godina rada
Ostale vesti iz ove kategorije