Zdravstvo

18 novih davalaca krvi na današnjoj akciji

Redakcija TV Bečej | 7. februar. 2017. | 14:32 | Zdravstvo

Na ovogodišnjoj drugoj po redu akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana danas u plesnoj sali Gradskog pozorišta, 141 naš sugrađanin dao je krv. Od tog broja, 18 njih je to učinilo prvi put.

Činjenica je da broj dobrovoljnih davalaca krvi nikad nije dovoljan. Međutim, ono što posebno raduje ekipu Crvenog krsta Bečej i mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, jeste veliki broj mladih osoba koje su se priključile današnjoj akciji.

Iako je broj davalaca krvi najmanji u letnjim mesecima, na žalost to se u proteklom periodu produžilo i na drugi deo godine. Zdravstveni radnici Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom jeseni i polovine zime imali su poteškoće sa zalihama krvi, rekao je dr Vaso Kulidžan. Organizatori apeluju na sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi, jer osim toga što mogu da pomognu drugima, davanje krvi pozitivno utiče i na njihovo zdravlje.

Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine na godišnjem nivou organizuju 17 akcija u našoj opštini.

Oni koji su propustili priliku da danas iskažu svoju humanost, to mogu  učiniti 10. marta u Bačkom Gradištu u periodu od 8 do 10 sati ili 17. marta u Bačkom Petrovom Selu od 8 do 11 časova. Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju zakazana je za 5. april.

18 novih davalaca krvi na današnjoj akciji
Ostale vesti iz ove kategorije