Privreda

Opština Bečej prioritet Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam

Redakcija TV Bečej | 8. februar. 2017. | 16:12 | Privreda

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković danas je posetio opštinu Bečej  gde se sastao sa predsednikom Opštine Draganom Tošićem. Oni su razgovarali o infrastrukturnim projektima koje lokalna samouprava planira u 2017. godini.

Govoreći o planovima i investicijama, Tošić je rekao da je prošle godine raspisana javna nabavka za izradu projekta izgradnje nove saobraćajnice u industrijskoj zoni i taj postupak je u toku. Reč je o deonici  dužine oko 1,5 kilometar koja treba da bude paralelna sa „sojarskim“ putem, za čiju će izgradnju sredstva potražiti od viših nivoa vlasti.

Da investitori pokazuju interesovanje za otvaranje biznisa u Bečeju govori podatak da će u narednom periodu pored novootvorenog pogona Knot-a biti izgrađena još jedna fabrika. O kojim potencijalnim investitorima je reč, javnost će biti upoznata u narednih mesec dana, rekao je Tošić.

V.d. direktora Turističke organizacije Bečej Goran Sadžakov pokrajinskoj delegaciji predstavio je projekat „Tiski vrbak“ koji se odnosi na izgradnju turističko-rekreativnog platoa na mestu gde je pre nekoliko godina planirano uređenje plaže.

Idejno rešenje projekta predviđa izgradnju bine, montažno-demontažnih sojenica, fontane, staza i celokupno uređenje prostora. Deo će zauzimati plaža gde će biti postavljeni suncobrani i ležaljke, a jedan deo će obuhvatati zabavni park za mlade. Procena je da projekat vredi oko 35 miliona dinara.

Za izgradnju bine i sojenica lokalna samouprava konkurisala je zajedno sa bratskim gradom Čongradom u projektu prekogranične saradnje Srbija-Mađarska, dok će za ostatak sredstava aplicirati kod Pokrajinskog sekretarijata za turizam.

Đoković je rekao će sekretarijat fizički i materijalno podržati manifestacioni turizam u Bečeju. Opština Bečej poseduje zavidne potencijale u oblasti nautičkog turizma,  koje bi trebalo iskoristiti i uvrstiti u međunarodnu turističku ponudu smatra pokrajinski sekretar.

Opština Bečej prioritet Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije