Privreda

Bečej: nove mogućnosti razvoja rečnog saobraćaja

Redakcija TV Bečej | 16. jul. 2015. | 12:31 | Privreda

Razvoj vodnog saobraćaja bila je tema današnjeg radnog sastanka predstavnika opštine Novi Bečej i Bečej kojem je prisustvovala i delegacija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i instrastrukture. Sastanak je održan u Novom Bečeju gde se diskutovalo o tome na koji način se mogu iskoristiti potencijali koje naša i novobečejska opština imaju, a tiču se prvenstveno reke Tise, koja će u narednom periodu postati međunarodna plovna reka, najavljeno je na današnjem sastanku.

Nakon što Tisa dobije status međunarodne plovne reke, čelnici bečejske i novobečejske lokalne samouprave očekuju da će uspeti da iskoriste turističke i ekonomske potencijale, kao i druge mogućnosti koje pruža život pored reke, a koje do sada nisu iskoristili. Opština Bečej je već preduzela određene korake, kada je prilikom posete čelnika bratskog grada Čongrad pokrenuta tema realizacije prekograničnog IPA projekta koji podrazumeva izgradnju pristaništa na Tisi u Bečeju.

Podsetimo da Tisa protiče kroz Srbiju u dužini od 168 km i do sada je imala status međudržavnog plovnog puta. To znači da je plovidba na njoj bila slobodna samo za brodove koji plove pod mađarskom i srpskom zastavom. 

Bečej: nove mogućnosti razvoja rečnog saobraćaja
Ostale vesti iz ove kategorije