Turizam

Grčka i dalje broj jedan

Zorana Bogdanović | 5. jul. 2017. | 13:10 | Turizam

Veliki broj Bečejaca se i ove godine odlučio da leto provede na grčkom primorju. Većina je svoje aranžmane počela da otplaćuje još u januaru i februaru, zbog čega je „špic“ sezone uglavnom rasprodat.

Zbog ranijih rezervacija, broj "last minute" ponuda sveden na minimum, kažu u „Easy travel-u“ i dodaju da ponuda sadrži sve karakteristike kao i prvobitni aranžman, ali po značajno nižoj ceni.

Cena letovanja u predsezoni, od maja do prve polovine juna, varira od 100 do 150 evra, a mogli su se čak pronaći i aranžmani od 50 evra koji obuhvataju prevoz i smeštaj. U sezoni cene se kreću od 200 pa do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od toga da li ponuda uključuje avio prevoz, da li je u pitanju hotel i „all inclusive“.

Osim uživanja na plaži, turistima su na raspolaganju i brojni izleti koje nude tamošnje turističke agencije. Od dodatnih sadržaja u ponudi su tradicionalno grčko veče, krstarenje brodom, ronjenje, razni obilasci znamenitosti regije.

Ukoliko ste odlučili da u Grčku od kuće ponesete hranu, imajte na umu da prema zvaničnim propisima nije dozvoljen unos mesa, mleka i mlečnih proizvoda iz zemalja koje nisu članice Evropske unije. Dozvoljeno je sa sobom poneti do dva kilograma mleka u prahu za bebe ili hrane za bebe, hrane za posebne potrebe i do pet kilograma voća i povrća.

Za kraj, ne i najmanje važno, ne zaboravite da uplatite zdravstveno putno osiguranje koje uglavnom pokriva troškove iznenadnih slučajeva bolesti ili povreda, preciznije troškove lečenja, transporta i lekova koje je prepisao lekar.

Grčka i dalje broj jedan
Ostale vesti iz ove kategorije