Politika

SO Bečej: Žustra rasprava o poslovanju sportskog centra

Zorana Bogdanović | 22. mart. 2018. | 15:33 | Politika

Odbornici Skupštine opštine Bečej danas su žustro polemisali o izveštaju o radu USKAO „Đorđe Predin Badža“ za 2016.

Opozicija je imala primedbu na činjenicu da se taj dokument razmatra sa godinu dana zakašnjenja.

Završni račun ustanove Trezoru je predat u propisanom roku. Međutim, sticajem okolnosti, zaposlena koja se bavila tim delom posla dala je otkaz pre nego što je celokupan materijal predat na razmatranje nadležnim organima lokalne samouprave, kazao je direktor sportskog centra.

Diskusija o planu i programu poslovanja Gradskog pozorišta Bečej povela se u pravcu poštovanja prava nacionalnih manjina. Odbornik opozicije, Ištvan Tari ponovo je izrazio nezadovoljstvo brojem sadržaja na mađarskom jeziku u toj ustanovi kulture.

Kvalifikacija odbornika Tarija da se kulturni život Mađara odvija preko amaterskih udruženja, umesto javnih ustanova, naišla je na reakcije vladajuće većine.

Prelasku na dnevni red prethodila je rasprava odbornika odborničke grupe „Samo lokalno“ Milana Bokuna i predsednika Skupštine Nenada Tomaševića o poštovanu poslovnika.

Usvojeni su i Posebni program korišćenja sredstava iz budžeta za JP „Vodokanal“ i JP „Komunalac“ za tekuću godinu, nova Odluka o naknadi za životnu sredinu, Odluka o angažovanju eksternog revizora za završni račun budžeta opštine Bečej za 2017, Odluka o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zajedničkih delova i upravljanje u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Bečej.

SO Bečej: Žustra rasprava o poslovanju sportskog centra

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije