Društvo

Stiže prva rata za dimničarske usluge

Zorana Bogdanović | 11. jul. 2018. | 15:29 | Društvo

Građanima opštine Bečej ovih dana na kućne adrese stižu obaveštenja preduzeća „Dimničar Bečej“ DOO o planu sprovođenja dimničarskih usluga u svim naseljenim mestima. Uz obaveštenje žitelji su dobili i uplatnice na iznos od 750 dinara, koliko iznosi prva polugodišnja rata za ovu uslugu. Do kraja godine, domaćinstva koja imaju i koriste dimovodne objekte, ložišne uređaje, ventilacione kanale moraće da plate još toliko.

Ova obaveza je regulisana Zakonom o komunalnim delatnostima, a prošle godine lokalna samouprava je sa preduzećem „Dimničar“ sklopila javni ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije.

„Dimničar“ u svojoj evidenciji ima između 7.000 i 8.000 korisnika, koliko ih je do sada koristilo usluge ovog preduzeća. Ipak, ova zakonska obaveza odnosi se na sva fizička i pravna lica koja imaju dimovodne objekte, ložišne uređaje, ventilacione kanale.

Plaćanje je moguće pre i nakon pružene usluge, kažu u preduzeću i dodaju da od ove obaveze mogu biti izuzeti oni koji se greju na struju i objekti u kojima niko ne stanuje.

U planu rada preduzeća navodi se da će do 2. novembra biti prekontrolisani i očišćeni svi dimnjaci na teritoriji opštine Bečej. Trenutno se poslovi odvijaju u Bačkom Petrovom Selu, potom će se obići Bačko Gradište, Drljan, Mileševo, Poljanice, Radičević, dok će dimnjaci meštanima u Bečeju biti čišćeni u periodu od 3. septembra do 2. novembra.

Stiže prva rata za dimničarske usluge

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Boško

11. jul 2018. | 13:52

Zašto na svom sajtu nema cenovnik usluga? I zašto se bave poslom iz delatnosti za koju nisu registrovani u skladu sa registrom delatnosti ? Zašto i kako (?) je naša opštinska uprava sa ovom privatnom firmom D.o.o potpisala UGOVOR SA ELEMENTIMA KONCESIJE (?) kada u registru delatnosti nisu registrovani za delatnost OBAVLJANJA DIMNAČARSKIH POSLOVA, HEMISKO ČIŠĆENJE KOTLOVA ... itd, itd. To što u njihovom imenu piše da se bave dimničarskim uslugama, to formalno-pravno nije delatnost. Formalno-pravno, ime ne određuje delatnost već samo IME privrednog društva. Kada sve ovo čitam i gledam šta i kako se radi, stičem utisak da živim u potpuno ne pravnoj državi. Nažalost ! Nadam se da će ovo biti objavljeno jer je sve napisano u skladu sa pravilima sajta.

Ostale vesti iz ove kategorije