Društvo

Zamenom ventila u šahtovima smanjiće gubitke

Zorana Bogdanović | 22. avgust. 2018. | 15:57 | Društvo

Zahvaljujući sredstvima koje je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio opštini Bečej, Javno preduzeće „Vodokanal“ Bečej u narednom periodu trebalo bi da zameni zastarele ventile u šahtovima na magistralnom cevovodu u Bečeju.

Najpre, prva faza radova predviđa zamenu ventila u šahtovima u ulici Petefi Šandora i to na uglu sa ulicama Svetozara Miletića, Hajduk Veljka, Nikole Tesle i  Vladimira Nazora.

Zastarele zatvarače ventila neophodno je zameniti kako bi se smanjili gubici na mreži, rekao je direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić.

Druga faza radova obuhvatiće ulicu Petefi Šandora i uglove sa ulicama 11. novembar, Prvomajska, Pionirska i 7. jula, potom Svetozara Markovića na uglovima sa Petefi Šandora, Republikanskom, Maksima Gorkog i Doža Đerđa, zatim ugao Đure Jakšića i Petefi Šandora, 7. jula i Novosadske, kao i Novosadska ulica na uglovima sa Industrijskom, Svetozara Miletića, Nikole Tesle.

Planirana je i postavka ili zamena hidranata u ulici Đure Jakšića na uglovima sa ulicama Đoža Đerđa, Slobodarska, Tančić Mihalja, potom na uglu Doža Đerđa i Nikole Tesle, Hajduk Veljka i Radivoja Simića, ugao Novosadske i Industrijske, Pionirska i Republikanska, a vrednost ovih radova je oko 25 miliona dinara, bez PDV-a. U narednom periodu predstoji raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova, kazao je Grbić.

Zamenom ventila u šahtovima smanjiće gubitke
Ostale vesti iz ove kategorije