Turizam

Zajedništvo brend manifestacije Novog sela

Vukašin Ljubojev | 2. septembar. 2018. | 15:10 | Turizam

Treća mesna zajednica „Bratstvo jedinstvo“, pod pokroviteljstvom Opštine Bečej, četrnaestu godinu za redom uspešno je organizovala „Dane Novog sela“ pod sloganom „Živimo zajedno“. Posetioci su mogli da uživaju u bogatom sportskom, kulturno-umetničkom i zabavnom programu za sve generacije i nacije Bečeja.

Proslavi dana Novog sela prethodilo je takmičenje u fudbalu i kuglanju. Najbolji među pet prijavljenih ekipa bili su fudbaleri ekipe „Fortuna Sukur metal“. Za igrača turnira proglašen je Buletin Durmiši, za priznanje najboljeg strelca sa sedam postignutih golova na turniru izborio se Zoran Malić, dok je Sava Vadaski bio van konkurencije i tako po ko za koji put odbranio zvanje najboljeg golmana turnira.

Takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša i ove godine je bila najtraženija disciplina, jer su organizatori bili primorani da zbog manjka prostora prijave ograniče na 28 ekipa. Za najboljeg kulinara proglašen je Ištvan Berkeš, dok su Petar Ječanski i Đorđe Milanov Bugar skuvali 130 porcija pasulja za građanstvo.

Među kuglaškim ekipama pobedu je odnela ekipa „Temerin II“. U takmičenju u nošenju jajeta u kašici za decu pobeda je pripala Vanji Marić. U skakanju u džaku, najbrža je bila Iva Habernjak, najslađa pobeda pripala je Danijelu Bakši koje je nabrže pojeo šampitu, pobednik discipline pikado na zemlji bio je Strahinja Selak, dok je u pikadu za decu pobeda pripala Vanji Pekalić. Najpreciznija u pikadu, u kategoriji žena bila je Ivana Mitrović, a za najbržeg ispijača piva na slamčicu proglašen je Nikola Vuković.

Pored širokog spektra takmičenja za decu „Ekobečej“ privukao je mnoge mališane svojim zanimljivim igrama i nagradama.

Bečej je poznat kao grad koji neguje multikulturalnost i upravo takve vrednosti treba promovisati na svim nivoima, pa i kroz ovakav vid manifestacija, kazao je prvi čovek opštine Bečej.

Zajedništvo brend manifestacije Novog sela
Ostale vesti iz ove kategorije