Hronika

Negirao da je zlostavljao štićenicu manastira

Zorana Bogdanović | 12. septembar. 2018. | 14:15 | Hronika

Negirao da je zlostavljao štićenicu manastira

Pred Osnovnim sudom u Bečeju danas je započelo suđenje pedesetsedmogodišnjem P.B. koji se tereti da je u julu ove godine fizički i seksualno zlostavljao sedamdesetogodišnju V.S. štićeniću manastira Uspenje presvete Bogorodice u Bačkom Petrovom Selu.

Njemu se u optužnom predlogu na teret stavljaju tri krivična dela: nasilje u porodici, prinuda i ugrožavanje sigurnosti.

Oštećena V.S. izjavila je da je P.B. više puta udarao po glavi i telu, da joj je nogom pritiskao glavu o zid i pod i da je seksualno zlostavljao. Ona je rekla da je optuženi u više navrata tukao i uzimao novac od penzije, kao i da je bio ljubomoran uz optužbe da je imala seksualne odnose sa sveštenikom P.P. i domarom manastira B.B.

Za slučaj se saznalo kada je u krugu manastira zapaljen automobil. Starica je izjavila da je P.B. naterao da automobil polije benzinom i zapali ga. Policija je na poziv domara izašla na lice mesta.

Okrivljeni P.B. negirao je iznete tvrdnje V.S. i rekao da se ne oseća krivim. On je u svom iskazu pred sudom naveo da je on spasao V.S. kada je pokušala da izvrši samoubistvo tako što je popila sanitar.

Odbrana optuženog u uvodnom izlaganju izjavila je da okrivljeni za vreme izvršenja krivičnih dela za koja se tereti nije bio u Bačkom Petrovom Selu, odakle je tvrdi P.B. otišao još u aprilu, te da su povrede navedene u lekarskom izveštaju stare između jedne i dve nedelje pre nego što je slučaj prijavljen policiji.

P.B. je naveo da je sveštenik P.P. seksualno zlostavljao i uznemiravao staricu, dok je sa druge strane, oštećena V.S. negirala tvrdnje optuženog.

Sveštenik, međutim, nije prisustvovao glavnom pretresu jer nije u Srbiji, te će zbog toga suđenje biti nastavljeno 27. septembra, naveo je sudija u postupku Karolj Šmit.

Saslušano je troje svedoka, od kojih su dvoje potvrdili da su pre ovog nemilog događaja u više navrata primećivali modrice na staričinom licu.

Osumnjičeni P.B. je od ranije poznat policiji i sudu jer je višestruko osuđivan na zatvorske kazne zbog krivičnih dela sa elementima nasilja.

P.B i V.S. bili su u vanbračnoj zajednici 17 godina. Nakon što im je banka ove godine oduzela kuću u Molu u kojoj su stanovali, prešli su u manastir Uspenje presvete Bogorodice u Bačkom Petrovom Selu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije