Sport

Ljubav prema konjima prenose kroz generacije

Zorana Bogdanović | 12. septembar. 2018. | 14:53 | Sport

Trinestogodišnja Jovana Hosović iz Bečeja najmlađi je aktivan član konjičkog kluba „Potisje“. Ljubav prema konjima i ovom sportu prenela joj je majka Zorica, poklonivši joj ždrebe za deveti rođendan. Prošle su četiri godine, a Jovana i njena Lili odrastaju i sazrevaju zajedno. 

Hranjenje, pojenje i timarenje – svakodnevna su briga ove devojčice, koja ne krije žarku želju da za koju godinu postane punopravni takmičar u konjičkom sportu.

Osim Lili, ova bečejska porodica zaljubljena u konje, ima i Dastina. Naredne godine, ekipu će upotpuniti i treći musketar, najavila nam je Jovana.

Sa Jovanom i njenom mezimicom radi predsednik kluba „Potisje“ Savo Vojnović.

Da je reč o skupom sportu koji zahteva mnogo materijalnih i nematerijalnih odricanja govori i činjenica da trkač mora osvojiti od četiri do pet pobeda kako bi bio na pozitivnoj nuli, kaže Vojnović.

Bečejski klub broji tridesetak aktivnih članova. Među njima je Čila Sabo Nađ koja svoju kobilu Indijanu aktivno priprema za predstojeće trke koje će se 23. septembra sa početkom u 14 časova održati na hipodromu na radarskoj stanici u Bečeju.

Na programu će biti pet kasačkih trka po deset grla u svakoj partiji i jedna galopska trka. U pauzama,  Jovana Hosović će predvoditi paradu fijakera i ujedno publici deliti balone koje će obezbediti iz sopstvenih sredstava.

Ulaznica za ovaj događaj iznosi 150 dinara. Posetioci će moći da kupe piće i gulaš koje će prodavati restoran „Palatinus“.

Ljubav prema konjima prenose kroz generacije
Ostale vesti iz ove kategorije