Poljoprivreda

Vojvođanski uzgajivači ovaca prikazali najbolja grla

Zorana Bogdanović | 16. septembar. 2018. | 15:47 | Poljoprivreda

„Petrovoselski dani ovčara“ protekle subote u Bačkom Petrovom Selu okupili su petnaestak izlagača ovaca, kako iz ovog naseljenog mesta, tako i iz Bečeja, Sanada, Čeneja, Gunaroša, Turije i Vrbasa, koji su došli da prikažu svoja najbolja grla.

Od rasa bile su zastupljena lipska i travnička pramenka, čokanska cigaja, virtemberg, il de frans, a uzgajivači su mogli da razmene informacije, mišljenja i iskustva u uzgoju ovaca, istakla je  Monika Ferčik, organizatorka i predsednica udruženja „Petrovoselski ovan“.

Izložbe su za odgajivače veoma dragocene jer na osnovu prikazanih eksponata mogu videti šta da očekuju od ove proizvodnje, koja je njihova pozicija i kakva su njihova grla.

Manifestaciju je svečano otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević koji je govorio o podsticajnim merama države u toj grani stočarske proizvodnje.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa pokrajinskim sekretarijatom, koja se ogleda u zajedničkim investicijama.

„Petrovoselske dane ovčara“ Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je u iznosu od 120.000 dinara. U sklopu ove manifestacije održani su i 11. Karintijevi dani, takmičenje u kuvanju pilećih želudaca, sportske igre, kao i likovna kolonija petrovoselskih slikara UG „Da Vinči“ i njihovih gostiju iz Vojvodine.

Vojvođanski uzgajivači ovaca prikazali najbolja grla
Ostale vesti iz ove kategorije