Privreda

Bečejci uspešni hotelijeri na Zanzibaru

Zorana Bogdanović | 20. septembar. 2018. | 15:32 | Privreda

Bečejac Goran Dragin pre nešto više od godinu dana počeo je da se bavi ugostiteljstvom i hotelijerstvom na Zanzibaru. Ideja je, kaže potekla od njegovog kuma, Igora Subakova koji više od dve decenije živi i radi u Južnoafričkoj republici.

Iako u početku nije znao šta ga čeka, tim pre što nije imao nikakvog iskustva u ovoj oblasti, naš sugrađanin kaže da je za ovih godinu dana mnogo toga naučio, kako o principima ugostiteljstva i hotelijerstva, tako i o drugim narodima. On i njegov partner danas vode rizort „Khulala Ocean blue“ koji posećuju turisti sa svih strana sveta.

Osim prelepih peščanih plaža, toplog tirkiznog mora, Zanzibar nudi i mnoštvo sadržaja za aktivan odmor, kaže Dragin.

Ova egzotična destinacija poslednjih godina sve je popularnija među srpskim turistima, pogotovo ako se uzme u obzir da sezona na Zanzibaru traje 365 dana i da prosečna temperatura iznosi 27 stepeni.

Što se tiče cena hrane i pića možemo reći da su gotovo iste kao u Turskoj i Grčkoj, pa tako za prosečan obrok u restoranu morate izdvojiti između 12 i 15 dolara, dok je brza hrana daleko povoljnija. Cene smeštaja variraju od klasifikacije, ali po danu ova usluga košta od 25 dolara pa na više. Najskuplja stavka je svakako avionska karta koja iznosi oko 500 evra.

Intervju sa našim sugrađaninom možete pogledati večeras od 20 časova, kada počinje emisija „Bečejski ugao“.

Bečejci uspešni hotelijeri na Zanzibaru
Ostale vesti iz ove kategorije