Hronika

Tri godine za nasilje u porodici, prinudu i ugrožavanje sigurnosti

Zorana Bogdanović | 26. septembar. 2018. | 14:11 | Hronika

Tri godine za nasilje u porodici, prinudu i ugrožavanje sigurnosti

Osnovni sud u Bečeju doneo je prvostepenu presudu po kojoj je pedesetsedmogodišnji P.B. proglašen krivim da je fizički i seksualno zlostavljao sedamdesetogodišnju V.S. štićeniću manastira Uspenje presvete Bogorodice u Bačkom Petrovom Selu.

Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela – nasilje u porodici, prinuda i ugrožavanje sigurnosti, a odlukom suda dosuđena mu je kazna zatvora u trajanju od tri godine. Osim zatvorske kazne, ukoliko presuda bude potvrđena nakon žalbenog roka od 8 dana, P.B. će morati da snosi i finansijske troškove sudskog postupka. Njemu je produžen pritvor do pravosnažnosti ove presude.

U završnoj reči tužilaštvo je navelo da je nesporno utvrđena krivica optuženog,  te da je P.B. i ranije osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja, zbog čega je zatražilo kaznu zatvora u trajanju između 5 i 6 godina.

Međutim, odbrana je istakla da niko od predloženih svedoka nije video da je optuženi fizički nasrnuo na V.S. kao i da je ona pričala različite priče, tako što je u Zdravstvenoj stanici u Bačkom Petrovom Selu izjavila da je sanitar popila jer više nije mogla da izdrži fizičko zlostavljanje i maltretiranje sveštenika sa kojim živi u manastiru. U toku postupka ona je negirala ove tvrdnje.

Danas je saslušan i sveštenik P.P. koji je, potvrdivši izjave ranijih svedoka, rekao da je video tragove nasilja i modrice na telu V.S. koja mu je, kako navodi, rekla da se boji da P.B. prijavi policiji. On je takođe izjavio da sa oštećenom nije imao nikakvog fizičkog kontakta osim rukovanja kojim je V.S. od njega tražila blagoslov.

Podsetimo da je oštećena izjavila da je P.B. tukao i uzimao joj novac od penzije, a da se za slučaj saznalo kada je u krugu manastira zapaljen sveštenikov automobil. Starica je izjavila da je okrivljeni naterao da automobil polije benzinom i zapali ga. Policija je na poziv domara izašla na lice mesta, a sveštenik u tom momentu nije bio u Bačkom Petrovom Selu.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije