Turizam

Šaran u rašljama NAJTRAŽENIJI specijalitet Restorana „Ribnjak“

Zorana Bogdanović | 7. novembar. 2018. | 12:23 | Turizam

Šaran u rašljama jedan je od najpopularnijih ribljih specijaliteta koje nudi restoran „Ribnjak“. Ono što ga čini posebnim jeste tradicionalan način pripreme koji se na ovim prostorima pojavio pre više od 100 godina.

Očišćeni i usoljeni šaran, kao i što sam naziv kaže, zaboden u rašljama nagnut je prema vatri tako da se peče na njenoj toplini. To mu, kažu, u restoranu „Ribnjak“ daje poseban ukus.

Ko uživa u ukusu šarana, može da bira između još nekoliko novih jela.

Ribarnica u okviru restorana radi u periodu od 9.30 do 20 časova. S obzirom da se bliži vreme posta i posnih slava, u konstantnoj ponudi su tolstolobik i amur. Kupljenu ribu građani će morati da očiste sami jer osoblje restorana u ponudi nema uslugu čišćenja.

Oni koji, pak, žele da sami upecaju ribu moraće da se strpe još neko vreme jer je jezero za sportski ribolov početkom druge polovine godine isušeno zbog problema sa nasipom, koji je nedavno rekonstruisan.

Dnevna dozvola za pecanje i u buduće će po osobi iznositi 500 dinara, kao i poludnevna koja za period od 14 do 20 časova staje 250 dinara.

Osim ribljih specijaliteta, posetioci mogu da uživaju u klasičnim jelima, poput Karađorđeve šnicle, ćevapa, pljeskavica, mešanog mesa, svinjskih medaljona.

Šaran u rašljama NAJTRAŽENIJI specijalitet Restorana „Ribnjak“
Ostale vesti iz ove kategorije