Privreda

Italijani u Bečeju za 6,5 miliona evra grade tekstilni pogon

Zorana Bogdanović | 19. novembar. 2018. | 13:45 | Privreda

Italijanska kompanija Norman group uskoro će u Bečeju početi da gradi fabriku za izradu donjeg veša, trikotaže i sportske odeće. Inostrani investitor će u izgradnju novog pogona uložiti oko 6,5 miliona evra.

Opština Bečej parcelu u industrijskoj zoni veličine 2,5 hektara prodala je po ceni od 12,6 miliona dinara, a danas je potpisan ugovor između lokalne samouprave i firme I-Novi tekstili DOO iz Beograda, koja je inače deo Norman grupe.

Osim šivenja, predstavnici lokalne samouprave su najavili da će fabrika posedovati i pogon za farbanje tekstila.

Zaposleni na rukovodećim pozicijama u novoj fabrici moraće da se služe italijanskim jezikom, zbog čega će u prostorijama I Mesne zajednice biti organizovane obuke. Osim toga, šivači će takođe proći određene obuke kako bi bili osposobljeni za rad čim fabrika bude izgrađena.

Inače, Norman grupa je lider u Evropi za proizvodnju donjeg veša bez šavova, koji se izrađuje po specijalnoj inovativnoj tehnologiji. Osim u Italiji poseduju nekoliko proizvodnih pogona u Češkoj i Rumuniji, a rade za poznate internacionalne brendove. Trenutno zapošljavaju oko 700 radnika, a investicijom u Bečeju planiraju da proizvodni kapacitet podignu za oko 50 odsto.

Italijani u Bečeju za 6,5 miliona evra grade tekstilni pogon
Ostale vesti iz ove kategorije