Sport

Američki fudbal: Turnir posvetili sećanju na Gordana Ličanina

Zorana Bogdanović | 17. decembar. 2018. | 12:48 | Sport

Prvi memorijalni turnir “Gordan Ličanin” u fleg fudbalu juče je u Bečeju, u organizaciji Kluba američkog fudbala GTC Vianor Vidre, okupilo je timove “Mamuti” Kikinda, “Vitezovi” Klek i “Hawks” Obrenovac.

U finalnoj utakmici ekipa Kikinde savladala je Vidre sa 20:6 i tako se okitila zlatnim odličjem. U igri za treće mesto pobedu su odneli „Hawks“ iz Obrenovca savladavši ekipu iz Kleka. Ipak, u prvom planu nije bio rezultat već druženje i sećanje na velikog humanitarca i čoveka koji je doprineo razvoju američkog fudbala u Bečeju Gordana Ličanina.

Podsetimo, Gordan Ličanin, bivši potpredsednik i generalni sekretar kluba, kao i jedan od osnivača kluba, preminuo je 25. septembra ove godine nakon duge bolesti. Gordan je bio tvorac ideje o “Trofeju Vojvodine” koji se prvi put igrao baš u Bečeju, te je stoga i odlučeno da se turnir održi u fleg fudbalu.

Njegova majka Dijana Ličanin juče je simbolično dodelila medalje učesnicima turnira.

U narednoj sezoni Vidre nastavljaju takmičenje u Arena ligi Srbije, koja će za razliku od ovogodišnjeg prvenstva, okupiti veći broj ekipa i proširiti - igraće se 8 na 8, umesto dosadašnjih 7 na 7.

Američki fudbal: Turnir posvetili sećanju na Gordana Ličanina
Ostale vesti iz ove kategorije