Kultura

Modernizacija Pozorišta za kvalitetnije kulturne sadržaje

Zorana Bogdanović | 22. januar. 2019. | 13:59 | Kultura

U Gradskom pozorištu Bečej radovi na opremanju i modernizaciji pozorišne sale privode se kraju. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za kulturu i informisanje u visini od 5 miliona dinara, koje je lokalna samouprava dobila na konkursu „Gradovi u fokusu“, u bečejskom pozorištu zamenjena je rasveta, postavljena nova audio-video oprema, nova zavesa i scenska oprema.

Postavljena je nova rasveta u gledalištu, sanirani su toaleti iza scene i obnovljen hodnik u tom delu zgrade. Trenutno je u toku krečenje gornjeg foajea i postavljanje svetlosnih panela. Najavljeno je i dubinsko čišćenje stolica u gledalištu.

Procena su da bi za ove investicije minimalno trebalo izdvojiti oko 25 miliona dinara kako bi se po fazama izvršila sanacija i adaptacija zgrade Gradskog pozorišta Bečej. Aktuelni radovi biće završeni do kraja ove nedelje, tačnije do petka kada će u modernizovanoj pozorišnoj sali biti održana Svetosavska akademija, nakon čega bi završene radove u bečejskoj ustanovi kulture trebalo da obiđe ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević.

Modernizacija Pozorišta za kvalitetnije kulturne sadržaje
Ostale vesti iz ove kategorije