Politika

LSV: „Ako zaboravimo žrtve nacizma, zlo se može ponoviti“

Redakcija TV Bečej | 28. januar. 2019. | 13:52 | Politika

LSV: „Ako zaboravimo žrtve nacizma, zlo se može ponoviti“

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se ideje nacizma i fašizma promovišu 75 godina posle zavšetka Drugog svetskog rata. Dosta vremena je prošlo od pobede nad najvećim zlom modernog doba, ali protagonisti ideje „krvi i tla“ ne miruju, navodi se u saopštenju te stranke.

Sve su češći i besramniji istupi pojedinaca i organizacija koji bacaju ljagu na antifašistički pokret u Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata, kažu Ligaši i dodaju da, sa druge strane, domaće fašiste proglašavaju „tragičnim figurama“, a često i „žrtvama“. LSV traži da ta, kako navode, revizionistička sramota što pre prestane, a da njeni protagonisti budu kažnjeni.

U Ligi navode da je sramotno pisanje eseja divljenja Dimitriju Ljotiću i Milanu Nediću, a da Topovske šupe, mesto na kojem je ubijeno više od 6.500 naših sugrađana Jevreja i Roma, nije obeleženo spomenikom. Srbija mora postati država u kojoj se kažnjava rehabilitacija zločinaca i u kojoj se neguje kultura sećanja na žrtve, navodi se u saopštenju LSV-a.

Ostale vesti iz ove kategorije