Sport

Nakon zlata u Kaću, „žokice“ izborile i plasman za finale prvenstva

Vukašin Ljubojev | 19. februar. 2019. | 12:02 | Sport

Ženski odbojkaški klub Bečej minule nedelje u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“ organizovao je turnir „Prvenstvo mlađih pionirki - Odbojkaškog saveza srednja Bačka“. Na turniru su učestovale odbojkašice 2006. godište i mlađe iz Žablja, Srbobrana i domaće devojke iz Bečeja.

Druženje, upoznavanje novih drugarica i razmena iskustava je nešto najvrednije što im pruža ovaj turnir, ali ipak su u prvom planu bili rezultati.

Turnir se odigravao po sistemu svaka ekipa sa svakom a nakon odigrana dva meča „žokice“ su zabeležile isti broj pobeda. Slavile su Bečejke u prvoj utakmici protiv Žabaljčanki sa 2:1, po setovima 25:14, 25:11, 21:25, dok su u drugom meču još boljim rezultatom odnosno sa 3:0 nadigrale devojke Elan Voleja iz Srbobrana po setovima 25:6,25:7,25:11.

Nakon dve bitne pobede u F grupi, odbojkašice su obezbedile kartu za finalni turnir prvenstva koji se, prema nezvaničnim informacijama, igra u Bečeju 17. marta sa početkom od 10 časova.

Pored odbojke na svom parketu, Ženski odbojkaški klub gostovao je proteklog petka na turniru u Kaću sa selekcijama od 2005. do 2012. godišta, odnosno sa 12 ekipa u sve 4 kategorije. Za najbolju igračicu turnira je proglašena Bečejka Vasja Subakov.

Nakon zlata u Kaću, „žokice“ izborile i plasman za finale prvenstva
Ostale vesti iz ove kategorije