Sport

Bečejska sekcija „Libera“ uskoro pod okriljem MOK Bečej

Vukašin Ljubojev | 20. februar. 2019. | 12:20 | Sport

Muški odbojkaški klub Bečej od marta će u svojim redovima imati i oko 35 odbojkašica, koje su članice bečejske sekcije „Libera“ iz Bačkog Gradišta. Kako kažu MOK-a, do pripajanja dolazi iz više razloga, ali presudno je bilo to što sekcija „Libera“ prerasta svoje potencijale i kapacitete, zbog čega im je neophodna podrška u organizacionom i logističkom segmentu.

Za godinu dana sekcija „Libera“ u Bečeju nadmašila je očekivanja rukovodstva kluba, a broj odbojkašica koji se svakim treningom povećava govori u prilog tome da je pripajanje muškom klubu zaista pravi potez, kažu u „Liberu“. Integracija će uticati i na odbojkašice u Bačkom Gradištu, jer će naprednije sportistkinje prelaziti u bečejski klub.

Klub će od marta brojati oko 60 članova, a sa odbojkašima i odbojkašicama će pored Nikole Džigurskog i Marinka Momčićevića, raditi i Tamara Tančić, koja je odbojku trenira od svoje devete godine. Kako bi nastavila istim putem, Tamara je upisala Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, koji uskoro završava, a od 2010. je i aktivan odbojkaški sudija, sa licencom regionalnog ranga.

Bečejska sekcija „Libera“ uskoro pod okriljem MOK Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije