Zdravstvo

Kućno lečenje: Godišnje 900 pregleda i 3.270 izlazaka na teren

Zorana Bogdanović | 27. februar. 2019. | 10:15 | Zdravstvo

Od 1. marta  sa radom započinje nova služba Кućnog lečenja, koja je i do sada postojala, ali će njen rad biti znatno unapređen time što će pacijentima na raspolaganju biti i lekar, specijalista opšte medicine.

U kućnim uslovima leče se pacijenti koji su nepokretni, kojima predstoji nastavak stacionarnog lečenja, kao i pacijenati u terminalnoj fazi bolesti.  Potreba za ovom zdravstvenom uslugom i te kako postoji, kažu u Domu zdravlja. To potkrepljuju podaci da je u toku 2018. zabeleženo 900 lekarskih pregleda u kućnim uslovima i 3.270 izlazaka na teren medicinskih sestara i tehničara po nalogu izabranih lekara.

Osim jednog lekara, u službi kućnog lečenja rade tri medicinske  sestre. Dve će  raditi po smenama od 7 do 19 sati radnim danima, a jedna će uvek pratiti lekara, koji će takođe raditi po smenama. Medicinske sestre te službe rade i vikendom i praznikom.

Pored službe Кućnog lečenja, pojačan je i sektor opšte medicine, koji trenutno broji šest lekara.

Izabrani lekar upućuje pacijente na kućno lečenje, a dalju dinamiku poseta određuje njegovo zdravstveno stanje. Pacijenti se za kućno lečenje mogu prijaviti i na broj telefona 021/6912-660 i to radnim danima od 8 do 9 i od 13 do 14 časova.

Kućno lečenje: Godišnje 900 pregleda i 3.270 izlazaka na teren
Ostale vesti iz ove kategorije