Sport

Đaci OŠ „Petefi Šandor“ dominirali na šahovskom takmičenju

Zorana Bogdanović | 28. februar. 2019. | 13:07 | Sport

Osnovna škola „Petefi Šandor“ Bečej osvojila je prvo mesto na opštinskom takmičenju u šahu, u ekipnoj konkurenciji, dok je drugo mesto pripalo đacima OŠ „Sever Đurkić“.

Na ovom nadmetanju učestvovalo je ukupno 26 mladih šahista iz dve bečejske osmoletke, a škola domaćin bila je „Petefi Šandor“. Partije su bile u trajanju od 15 minuta, a takmičenje se izvodilo po švajcarskom sistemu. Pre početka meča među učesnicima nije manjkalo optimizma.

Organizator ovog sportskog nadmetanja je Savez sportova opštine Bečej, a doprinos u njegovoj realizaciji dao je šahovski klub „Pion“. Učesnici su bili podeljeni u dve kategorije: od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.

U mlađoj kategoriji najuspešniji su bili „severci“ trećih razreda. Prva dva mesta u muškoj konkurenciji pripala su Davidu Sekaču i Akošu Silađiju, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila Blanka Tripolski, drugo Judit Lapiš, a treće Ana Lucia Doci.

U starijoj kategoriji dominirali su đaci škole domaćina. Među učenicima petih razreda najuspešniji su bili Dominik Sanislo i Antonio Gabor, među šestacima Akoš Flajs i Karolj Kelemen u muškoj i Natalia Zavarko u ženskoj konkurenciji. Od sedmaka nagrađeni su Petar Vuksić i David Lapiš iz OŠ „Sever Đurkić“. Prva tri mesta u kategoriji osmaka osvojili su Pero Martinović, Akoš Tot i Laslo Zorad.

Đaci OŠ „Petefi Šandor“ dominirali na šahovskom takmičenju
Ostale vesti iz ove kategorije