Zdravstvo

„Jodna banja“: Na sistematske preglede i terapije i posle podne

Zorana Bogdanović | 1. mart. 2019. | 13:40 | Zdravstvo

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije "Jodna banja" od polovine januara ove godine radi i posle podne, pa tako pacijenti fizikalne terapije mogu obavljati u radnim danima u periodu od 7 do 18 časova, a leti i sat vremena duže.

Kroz „Jodnu banju“ svakodnevno prođe oko 150 pacijenata. Terapije traju najmanje dve nedelje, a u slučajevima težih oboljenja i povreda traju i po nekoliko meseci. Zato će poslepodnevno radno vreme naročito ići na ruku radnom stanovništvu, kažu u Domu zdravlja.

Osim za odraslo i starije stanovništvo, služba fizikalne medicine i rehabilitacije važna je i za decu svih uzrasta. Predškolci će obavezni sistematski pregled pred upis u školu moći da obavljaju u poslepodnevnim časovima, što je veliki plus za roditelje.

Sa povećanim brojem starijeg stanovništva u ukupnoj populaciji, povećan je i broj stanja koje prate starost. To su prvenstveno degenerativna oboljenja kičmenog stuba i perifernih zglobova. Takvi pacijenti zahtevaju ponavljanje rehabilitacije i dva puta godišnje, objašnjava doktorka Ševo.

„Jodna banja“: Na sistematske preglede i terapije i posle podne
Ostale vesti iz ove kategorije