Sport

PVK Bečej: Nada za Super ligom ne jenjava

Vukašin Ljubojev | 4. mart. 2019. | 13:01 | Sport

Vaterpolisti Bečeja minule subote savladali su ekipu Beograda rezultatom 10:8 (1:2, 4:3, 1:2, 4:1).

U okviru 12. kola Prve A lige, ekipa Bečeja ugostila je na zatvorenom bazenu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ ekipu Beograda, koja je pre ovog kola bila bolje rangirana od naših vaterpolista. Srčanošću i borbom do poslednje sekunde meča, Bečejci su izborili svoje bodove i tako se plasirali u prve četiri ekipe na tabeli gde sa Tašom i Beogradom dele isti broj bodova.

Koliko je domaćima bila bitna ova pobeda i kolika je veličina ovih tri boda, govori veliko zadovoljstvo publike, ali i same uprave kluba koja je do poslednje sekunde bodrila svoje vaterpoliste u krajnje neizvesnom meču.

Vodili su Beograđani u toku većeg dela meča. Klackao se rezultat sa izjednačenja na plus jedan za goste  sve do minut i 17 sekundi pre kraja druge četvrtine, kada su Bečejci prvi put okrenuli na 5:4, ali nedugo zatim Beograđani izjednačuju i odlaze na poluvreme sa nerešenim rezultatom.

Slična situacija i u poslednje dve četvrtine, ali voljom i snagom domaćih na dva minuta pre kraja meča, rezultat se okreće u korist Bečeja i tako sa dva gola razlike domaći meč privode kraju.

U listu strelaca za ekipu Bečeja upisali su se Cvetić, Čavić, i Tomićević po jednom, Đurčin i Katić po dva puta, dok je Mesaroš postigao tri gola.

Naredni meč rezervisan je za 9. mart. kada će ekipa Bečeja ponovo biti u ulozi domaćina a na bazen kraj Tise stiže ekipa Banjice.

PVK Bečej: Nada za Super ligom ne jenjava
Ostale vesti iz ove kategorije