Privreda

NZS: Poziv poslodavcima da se upoznaju sa finansijskim olakšicama i podsticajima

Redakcija TV Bečej | 6. mart. 2019. | 9:45 | Privreda

NZS: Poziv poslodavcima da se upoznaju sa finansijskim olakšicama i podsticajima

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Novi Sad u saradnji sa Opštinom Bečej u četvrtak 14. marta sa početkom u 13 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bečej održaće promociju  Javnih poziva i konkursa za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu.

Cilj je da se što više poslodavaca upozna sa aktuelnim programima i merama, da se animiraju novi poslodavci, posebno mala i srednja preduzeća, koja do sada nisu koristila mere aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Na ovaj način želimo da obezbedimo veću dostupnost ovakvog vida podrške širem krugu poslodavaca i ostvarimo postavljene ciljeve u smislu većeg broja zapošljavanja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Za javne pozive/konkurse za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanja, objavljene 22. februara ove godine, obezbeđena su velika novčana sredstva 4 milijarde dinara i dodatnih 550 miliona dinara iz budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Dodatna sredsta za aktivne mere politike zapošljavanja će se obezbediti iz IPA 2013 projekta, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i sredstava lokalnih samouprava", kaže direktorka Filijale Novi Sad Tatjana Vidović.

Na raspolaganju su sredstva za realizaciju programa stručne prakse, pripravnika, javnih radova, samozapošljavanja, subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, obuke na zahtev poslodavaca, sticanje praktičnih znanja kao i posebni programi za osobe sa invaliditetom.

Registracija učesnika je besplatna, a mogu se prijaviti na dan prezentacije 14. marta od 12.30.

Organizatori kažu da će poslodavci imati priliku da se upoznaju sa finansijskim olakšicama i podsticajima kojima mogu unaprediti svoje poslovanje i ujedno doći do adekvatnih kadrova.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije