Sport

Školska odbojka: Novosadski derbi u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 15. mart. 2019. | 13:50 | Sport

Srednja škola „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada pobednik je okružnog takmičenja u odbojci, u kategoriji devojaka, dok je ekipa Gimnazije iz Bečeja ispala već u prvom kolu vrbaskih srednjoškolki.

U organizaciji Saveza sportova opštine Bečej održan je još jedan okružni turniru koji je danas na parketu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ okupio osam škola, i to iz Vrbasa, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Srbobrana, Žablja, dve škole iz Novog Sada i iz Bečeja, odnosno 150 učesnica koje su se nadmetale na dva terena.

U finalnom meču našle su se dve novosadske ekipe, što je ovo okružno prvenstvo pretvorilo i u gradski derbi Novog Sada.

U završnoj utakmici između škola „Svetozar Miletić“ i „Svetozar Marković“, pobedu su izvojevale devojke iz Miletića sa 2:0 u setovima. Egal utakmica, velika borba i požrtvovanost, ali i rezultatska klackalica u prvom setu obeležili su ovaj meč koji je bio na zaista profesionalnom nivou.

Najbolje dve plasirane ekipe odlaze na međuokružna takmičenja. Drugoplasirane odbojkašice iz škole „Svetozar Marković“ odlaze u Suboticu, dok će pobednice turnira u Bečeju ići u Beograd na dalja razigravanja kako bi kasnije izborile plasman na državno takmičenje.

Školska odbojka: Novosadski derbi u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije