Sport

Velike novosti u školskom sportu

Vukašin Ljubojev | 21. mart. 2019. | 13:11 | Sport

Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja pobednik je turnira u Mini fudbalu na otvorenim terenima održanom na stadionu „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu. Drugo mesto pripalo je fudbalerima škole „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, dok se ekipa „Sever Đurkić“ iz Bečeja izborila za treće mesto.

U konkurenciji sedam škola učestvovalo je sedamdesetak sportista, koji nisu krili zadovoljstvo što je konačno napravljen turnir koji se igra na travnatoj površini.

Zahvaljujući pilot projektu koji je došao kao inicijativa potpredsednika Saveza sportova opštine Bečej Marinka Momčićevića, a uz podršku njegovih kolega, lokalne samouprave i Fudbalskog kluba „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, danas je odigrana premijerna Mini liga u fudbalu za osnovne škole.

Ligaško takmičenje će se u narednim mesecima održavati i na drugim fudbalskim stadionima na teritoriji opštine Bečej, a sve u cilju decentralizacije školskog sporta u opštini Bečej, kazao je Momčićević. Namera Saveza sportova opštine jeste i da ovim turnirima ujedno oživi sport u selima među školarcima, i mlađim generacijama.

Velike novosti u školskom sportu
Ostale vesti iz ove kategorije