Turizam

Cvetna pijaca: Od zemlje za cveće do štrudli

Vukašin Ljubojev | 28. mart. 2019. | 13:49 | Turizam

Turistička organizacija opštine Bečej i Udruženje građana „Biber“, uz podršku lokalne samouprave i ovog proleća organizovali su „Cvetnu pijacu“ kako bi pomogli sugrađanima da uz široki spektar bilja obogate i ozelene svoje oaze, kako u domovima, tako i u dvorištima i baštama.

Veliki ovogodišnji odziv izlagača, kojih je danas više od stotinu, oborio je rekorde ove manifestacije. Moguće je da će sutra ponuda biti još bogatija jer organizatori očekuju nove  izlagače.

Proizvođači i prodavci iz naše opštine, cele Vojvodine i Srbije, odazvali su se u velikom broj. Među izlagačima naleteli smo i na prodavca grnčarije iz Severne Makedonije, zbog čega je Cvetna pijaca poprimila i međunarodni karakter.

Od biljaka na ovoj prolećnoj pijaci zaista ima za svakog po nešto. Posetioci mogu da pronađu apsolutno sve, počev od saksijskih biljaka, baštenskog cveća, voćki, četinara pa sve do tropskih biljaka i kaktusa.

Prolećnu ponudu upotpunio je i štand prerađenog povrća i začinskog bilja od kojih naš sugrađanin Saša Nikolovski proizvodi prirodne sosove i umake.

Sašina „postavka“ privlači pažnju mnogih gurmana, pa je tako on pravi svedok ovdašnjeg eksperimentisanja sa hranom i ukusima.

Nakon dobre hrane, ljutih namaza i umaka tu su i ljuti napici. Preciznije, rakije medovače sa dodatkom voća, kao što su jagoda, malina, ali i druge voćke. Na istom štandu možete pronaći i prirodne sapune sa aromatičnim i začinskim biljem.

Podsećamo da ovogodišnju prolećnu Cvetnu pijacu možete posetiti danas i sutra do večernjih sati na Trgu oslobođenja u centru Bečeja.

Cvetna pijaca: Od zemlje za cveće do štrudli
Ostale vesti iz ove kategorije