Sport

Regionalna sudijska klinika za američki fudbal održana u Bečeju

Zorana Bogdanović | 1. april. 2019. | 12:48 | Sport

Regionalna sudijska klinika za američki fudbal održana je juče u zgradi Skupštine opštine Bečej u cilju unapređivanja sudijske ekipe, a događaju su prisustvovale nove sudije ovog spota iz Bečeja i okoline.

Pravila i mehanika suđenja i pozicioniranje sudije na terenu teme su o kojima je Udruženje sudija američkog fudbala, u saradnji sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala, održalo predavanje.

U Bečeju ima ukupno pet sudija američkog fudbala, od čega trojica igrači u Klubu američkog fudbala „GTC Vianor Vidre“, koji je ujedno bio i domaćin ovog susreta.

Anđela Stojadinović jedna je od retkih žena koje sude američki fudbal u Srbiji. U svet ovog sporta ušla je 2012. godine kada se oprobala u beskontaktnoj verziji američkog fudbala.

Bečejske Vidre se aktivno pripremaju za početak takmičarske sezone u Arena ligi Srbije, koja startuje krajem ovog meseca. U Bečej prva na megdan dolazi ekipa Ajkula iz Šapca, a domaći se nadaju pobedi, jer su prethodna dva puta jedan meč izgubili, a drugi ubedljivo dobili.

Regionalna sudijska klinika za američki fudbal održana u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije