Sport

Španci odbranili trofej Memorijalnog vaterpolo turnira „Dejan Popov“

Vukašin Ljubojev | 18. april. 2019. | 13:08 | Sport

Vaterpolo klub BWMF iz Barselone, pobednik je trećeg i poslednjeg ciklusa šestog Međunarodnog memorijalnog vaterpolo turnira „Dejan Popov“ u Bečeju, za 2004. godište.

Ekipa BWMF-a u finalnoj utakmici savladale je španski tim Real Canoe rezultatom 11:8, i tako ponovila prošlogodišnji uspeh sa ovog turnira. Treće mesto izborila je ekipa Barselonete, takođe iz Španije.

Za najboljeg čuvara mreže proglašen je Marko Alvaro, za golgetera turnira izabran je Žan Grau, dok je najbolji igrač Žoze Kastan.

Medalje i pehare najboljima uručili su predsednik opštine Dragan Tošić i brat tragično nastradalog Dejana Popova, predsednik PVK Bečej Zoran Popov.

Tokom održavanja ovog turnira, Bečej je posetilo oko 400 sportista i njihovih trenera iz čak devet zemalja uključujući i Srbiju.

Zbog velikog interesovanja za Memorijalni vaterpolo turnir „Dejan Popov“ smeštajni kapaciteti u našem gradu nisu bili dovoljni da prime sve klubove koji su izrazili želju da dođu u Bečej. Taj problem trebalo bi da bude prevaziđen u narednom periodu, budući da se na više lokacija grade novi smeštajni kapaciteti. Osim toga, lokalna samouprava će nastojati da unapredi infrastrukturu sportskog centra.

Španci odbranili trofej Memorijalnog vaterpolo turnira „Dejan Popov“
Ostale vesti iz ove kategorije