Sport

Svetske i evropske medalje sijaju na sedamdesetogodišnjici

Vukašin Ljubojev | 19. april. 2019. | 11:34 | Sport

Treneri bivši i sadašnji, čelnici, kajakaši nekadašnji i današnji, prijatelji kluba i veliki broj sugrađana sinoć su u Gradskom muzeju Bečej obeležili jubilarnih sedam decenija postojanja i uspeha Kajak - kanu kluba Bečej.  

Izložba u muzeju organizovana je na inicijativu nekolicine starijih članova, a izložene su fotografije plakete, pehari, kao i tri čamca u kojima se veslalo na velikim takmičenjima, a u jednom od njih Tomićević i Zorić osvojili su srebro na olimpijadi u Riju.

O uspesima bečejskog kluba i samom kajaku kao sportu govorio je na otvaranju Žarko Grčić koji je u klubu od 1961 godine.

Stevan Doroslovački jedan je od osnivača Kajak - kanu kluba Bečej, njegova priča i prvi zaveslaji počinju još od davne 1959, kada je i krenuo sa prvim treninzima, a kasnije i postao prvi reprezentativac iz Bečeja u ovom sportu.

Zahvaljujući Marinku Mrđanovu tadašnjem predsedniku kluba, i bečejskoj privredi koja je donirala sredstva za izgradnju, podignut je prvi objekat na Tisi.

Godine 1986. trenersku poziciju u Kajak - kanu klubu Bečej preuzima Vladislav Bata Živanović, koji kroz svoju karijeru trenira Marka Tomićevića, Marka Novakovića, Dejana Terzića ali i mnoge druge velike bečejske i srpske kajakaše.

Izložba će biti otvorena do 16. maja.

Svetske i evropske medalje sijaju na sedamdesetogodišnjici
Ostale vesti iz ove kategorije