Sport

„Bečejska desetka“: Novi rekord, više učesnika i bolja vremena

Zorana Bogdanović | 22. april. 2019. | 11:36 | Sport

Trkački dan pod nazivom „Bečejska desetka“ u organizaciji Atletskog kluba Bečej okupio je oko 350 učesnika iz pedesetak gradova Srbije, zatim iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Nepala i Rumunije.

Od 278 takmičara na dve staze od po 5 i 10 kilometara, kroz cilj je prošlo njih 256, dok je u dečijim trkama na 200, 400 i 800 metara učestvovalo 78 takmičara.

Pobednik na stazi od 10 kilometara bio je Aleksandar Krstić iz Atletskog kluba „Leposavić“, koji je deonicu istrčao za 34 minuta i 17 sekundi.

Što se tiče plasmana Bečejaca, Bojan Miljević izborio je treće mesto u trci na 5 kilometara, istrčavši stazu za 17 minuta i 37 sekundi.

Najmlađi učesnik „Bečejske desetke“ bio je devetogodišnji David Gortva iz Bečeja, koji je stazu od 5 kilometara istrčao za 32 minuta i 51 sekundu.

Osim što je bio masovniji od prethodnog, ovogodišnji trkački dan u Bečeju bio je specifičan po tome što su učešće uzele tri mame i tri ćerke, koje su se opredelile za stazu zadovoljstva od 5 kilometara.

Organizatori poručuju da su zadovoljni odzivom sportista i rekreativaca, kao i bečejskom publikom koja je u većem broju nego lane podržala ovaj događaj. Ujedno, postavljen je i novi rekord na 10 kilometara.

„Bečejska desetka“: Novi rekord, više učesnika i bolja vremena
Ostale vesti iz ove kategorije