Sport

FK Vojvodina: Novi pehar u vitrinama Voše

Vukašin Ljubojev | 25. april. 2019. | 10:56 | Sport

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta pobednik je finala kupa Fudbalskog saveza Srbije na teritoriji područne fudbalske lige Subotica. U jučerašnjem finalu koje je odigrano na terenu sportskog centra „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu, fudbaleri Vojvodine savladali su vojvođanskog ligaša Tisu iz Adorijana sa 2:0.

Kroz samo takmičenje ekipa Vojvodine prošla je kroz mnogo izazova, od kojih je najteži bilo u polufinalu kada su se plavo-beli sastali sa trećeligašem Bačkom 1901 iz Subotice, ali ništa manje nije bio težak ni jučerašnji finalni meč.

Publika u Gradištu gledala je juče lep fudbal, mnogo, trčanja, kreativne igre i veliki broj prilika i sa jedne i sa druge strane. Čini se da je vetar diktirao tempo igre što je u prvom delu meča odmagalo domaćima, dok im je u drugom poluvremenu išao na ruku. Mirovale su mreže prvih sedamdeset minuta meča, dok Nenad Kudrić nije dobio loptu na polovini i sa ivice kaznenog levom gađao dalji ugao za 1:0.

Igrao se poslednji minut meča kada je kapiten Bilbija našao Marjanova na drugom kraju terena, koji je iako oboren grčevitom borbom uspeo da smesti loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:0.

Ekipa Vojvodine okreće se ligaškom delu i 23. kolu kada će u subotu putovati u Lovćenac na meč sa tamošnjim Njegošem.

FK Vojvodina: Novi pehar u vitrinama Voše
Ostale vesti iz ove kategorije