Zdravstvo

Na besplatno banjsko lečenje 68 najstarijih građana opštine Bečej

Zorana Bogdanović | 7. maj. 2019. | 9:09 | Zdravstvo

Pravo na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje u Srbiji ove godine ostvariće 68 najstarijih sugrađana opštine Bečej, ukoliko ispune nekoliko uslova koje propisuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Iznos penzije ne sme da prelazi 26.324 dinara, a od dokumentacije potreban je najnoviji ček penzije, fotokopija lične karte i postojeća lekarska dokumentacija.

Podnošenje molbi krenulo je juče i moguće ih je dostaviti svakog radnog dana u Opštinskom udruženju penzionera u Bečeju, kao i u mesnim organizacijama u svim naseljenim mestima.

Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

O tome u kojoj će banji boraviti svaki penzioner ponaosob odlučivaće lekarska komisija.

Penzioneri će, tokom boravka u banjama biti potpuno medicinski zbrinuti, što podrazumeva lekarski pregled, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede i vizite odeljenskih lekara, kao i najmanje tri vrste terapija u zavisnosti od ocene lekara i oblasti za koju je određena banja specijalizovana.

Od ukupno 68 izabranih penzionera u opštini Bečej, na banjsko lečenje otići će 38 starosnih penzionera, invalidskih 8, 16 porodičnih i 6 zanatlijskih penzionera.

Prijave traju do 21. maja zaključno sa tim datumom.

Na besplatno banjsko lečenje 68 najstarijih građana opštine Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije