Kultura

„Majske igre“ od ponedeljka po 62. put u Bečeju

Zorana Bogdanović | 16. maj. 2019. | 12:13 | Kultura

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih svečano će biti otvoren u ponedeljak 20. maja u 11.30. Takmičarski deo 62. „Majskih igara“ trajaće do 24. maja, a na sceni Gradskog pozorišta Bečej biće odigrano šest predstava u dečijoj i šest u omladinskoj konkurenciji.

Tročlani žiri, koji će odlučivati po pobednicima festivala u obe kategorije, čine Jelena Bogavac, Arpad Mesaroš i Hana Selimović.

Ovogodišnji selektor festivala je doktor umetnosti Aleksandar Đinđić, koji je od 55 pristiglih prijava izabrao dvanaest predstava. Učesnici dolaze iz Beograda, Tuzle, Subotice, Niša, Bogatića, Inđije, Kule, Jagodine, a grad domaćin učestvuje sa tri predstave.

U okviru „Majskih igara“ biće održane radionice PR-a i novinarskog izveštavanja namenjene srednjoškolcima i starijim učenicima osnovih škola. Zainteresovani se mogu prijaviti putem fejsbuk stranice festivala na kojem se nalazi onlajn formular.

Festival će biti zatvoren svečanom dodelom nagrada, nakon čega će, u čast nagrađenih, biti prikazana Muzička komedija „Kiss“ u izvođenju Alice in WonderBand.

U ponedeljak 27. maja u Gradskom pozorištu Bečej biće održana smotra dramskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta.

„Majske igre“ od ponedeljka po 62. put u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije