Turizam

Picoderski dani: I uprkos kiši održano slavlje kraj kanala u Bečeju

Vukašin Ljubojev | 20. maj. 2019. | 12:49 | Turizam

Manifestacija „Picoderski dani“ na platou kod Velikog bačkog kanala u Bečeju okupila je mnoštvo sugrađana i gostiju iz okoline.

No, da krenemo iz početka. Tradicionalnom defileu konjanika, karuca i fijakera ove godine pridružili su se i traktoristi, te su zajednički prodefilovali „glavnim“ ulicama Picodera pozivajući građane da druženje uz pesmu i igru nastave kraj kanala. Povorka je na nekoliko mesta zaustavljena a članovi KUD „Đido“ u pratnji orkestra odigrali su nekoliko koreografija, da bi se manifestacija nastavila na platou odakle se i krenulo.

U 16 katlanki kuvao se pasulj, pileći i svinjski paprikaš i kupus sa ovčetinom, a organizatori su podelili više od 2.000 besplatnih porcija. Uporedo sa ručkom odvijale su se stare sportske igre i nadmetanja, kako za najmlađe tako i za starije posetioce.

U okviru zabavnog programa nastupila deca iz vrtića Bubamara, Kulturno umetnička društva iz Mola, Novog Miloševa, Radičevića i Bečeja, mažoretkinje iz Apatina, nakon kojih je uprkos kiši održan koncert Bečejskog udruženja svirača – BEUS.

Picoderski dani: I uprkos kiši održano slavlje kraj kanala u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije