Zdravstvo

Analiza žive kapi krvi: Metoda koja olakšava lečenje raznih bolesti

Redakcija TV Bečej | 26. novembar. 2015. | 14:42 | Zdravstvo

Predavanje o savremenoj metodi analize krvi održano je juče u sali Doma penzionera u centru Bečeja. Prisutni su imali prilike da čuju prednosti analize žive kapi krvi, a najvažnija je da se samo iz jedne kapi može utvrditi kompletno zdravstveno stanje organizma, rekla je doktorka Oršolja Terek Berentai.

Ovaj vid analize preporučuje se kako zdravim osobama, tako i onima koji boluju od dijabetesa, visokog krvnog pritiska, koji imaju problema sa telesnom težinom prvenstveno sa gojaznošću, visokim nivoom holesterola ili triglicerida, alergijama i drugim bolestima.

Putem ove analize, može se primetiti i prisustvo stresa u ćelijama, rekla je dr Oršolja Terek Berentai. Alarmantan je podatak da se retko prilikom analize utvrdi da osoba ima zdravu krv, jer se uglavnom može primetiti prisustvo toksičnih materija.

Da biste imali zdravu krvnu sliku, između ostalog, neophodno je da poslušate savet Svetske zdravstvene organizacije, koja preporučuje da u svoj organizam dnevno unesete pola kilograma svežeg voća i povrća. Pored toga, neizbežna je fizička aktivnost, napominju stručnjaci.

Analiza žive kapi krvi: Metoda koja olakšava lečenje raznih bolesti
Ostale vesti iz ove kategorije