Društvo

Društvo prijatelja dece: Komisija za raspodelu sredstava za NVO da preispita odluku

Zorana Bogdanović | 5. jun. 2019. | 13:57 | Društvo

Društvo prijatelja dece opštine Bečej uputilo je prigovor Komisiji za raspodelu sredstava iz opštinskog budžeta namenjenih finansiranju nevladinih organizacija, a na osnovu liste vrednovanja i rangiranja projekata i programa iz oblasti socijalne zaštite.

Komisija je predložila da se projekat „Multiplikacija živeti tolerantno“ iz budžeta opštine Bečej sufinansira sa 110.000 dinara, a udruženje je za isti tražilo 720.400 dinara. Kako navode, njihovo učešće u tom projektu iznosi nešto više od 3,4 miliona dinara.

Na osnovu budžetske konstrukcije sa kojom udruženje trenutno raspolaže, od 1. jula dovešće se u pitanje dalja realizacija projekta, kaže Šormaz i dodaje da je Društvo prijatelja dece jedina organizacija koja je u toku 12 meseci, kako navodi, sve programske aktivnosti strogo opredelila za društvenu brigu o deci.

Podsetimo da je Društvo prijatelja dece opštine Bečej osnovano je 2001. godine, a od 2005. godine strateški partner na projektu „Multiplikacija živeti tolerantno“ je Dečija fondacija Pestaloci iz Švajcarske.

Društvo prijatelja dece: Komisija za raspodelu sredstava za NVO da preispita odluku
Ostale vesti iz ove kategorije